Tel.: 327 531 225  |   

Že máme čokoládu všichni rádi, o tom není pochyb. Málokdo z nás ale ví, z čeho a jak se tato dobrota vyrábí. Proto jsme se vydali spolu s janovickými kamarády na farmu do Šestajovic, abychom se dozvěděli více. Ve zdejší čokoládovně nám nejprve paní lektorka povídala o sklizni a pražení kakaových bobů, lisování kakaového másla a výrobě samotné čokolády. Pak už přišla naše chvíle a z připravené suroviny jsme si sami vytvořili, nazdobili a zabalili tabulku mléčné a bílé čokolády. Na farmě jsme měli ještě dostatek času, abychom si mohli prohlédnout i pohladit nepřeberné množství domácích zvířat. Viděli jsme nejen jejich příbytky a výběhy, ale i svačinu v miskách a korýtkách. Sice znaveni, ale s novými zážitky a sladkými bříšky jsme se vraceli domů.